Despre personalizari
Pentru personalizarea obiectelor, produselor si materialelor publicitare, Aquaris va asigura urmatoarele procedee de inscriptionare si imprimare:
TAMPOGRAFIE
Tampografia este un procedeu de imprimare utilizat pentru personalizarea unor obiecte cu suprafete neregulate, curba sau cilindrica. Este o metoda de imprimare avantajoasa si economica, fiind folosita pentru inscriptionarea de: pixuri, ceasuri, mingi, brichete, brelocuri si alte produse promotionale din material plastic, lemn, metal, piele naturala sau sintetica. Limitele de marime pentru tampografie : inaltime 6 mm- lungime100 mm .
SERIGRAFIE
Serigrafia este procedeul prin care se imprima, de regula, pe suprafete plane, de dimensiuni diverse, obiecte de lemn, metal, sticla, ceramica, plastic, material textil sau suporturi de carton, PVC, hartie, PP, piele si imitatie piele, etc. Pentru serigrafie si tampografie se folosesc de obicei culori liniare din codul Pantone. Cernelurile sunt garantate de producatori la un numar mare de spalari
TRANSFER TERMIC
Transferul termic este un procedeu folosit pentru personalizarea obiectelor textile si nu numai, in special cele care nu pot fi realizate prin serigrafie, datorita materialului din care sunt confectionate sau a complexitatii graficii care trebuie transpusa pe obiect. Consta in tranferare prin presare la cald a unei imagini realizate pe o folie speciala, prin cutterare, imprimare ink-jet, laser sau serigrafie. Este foarte avantajos la personalizarea unei cantitati mici de obiecte, fiind inlaturate costurile cu sitele si materialele folosite în alte procedee.
FOLIO, TIMBRU & SEC EMBOSS
Imprimarile de folio, emboss si timbru sec sunt bazate pe tehnici la temperaturi ridicate. Se realizeaza pe suprafete plane, pe diferite materiale ca de exemplu carton, piele, inlocuitori. Pentru realizarea imprimarilor cu relief este nevoie de un negativ - o forma de metal - prin intermediul careia se va reproduce element grafic (logo, text,
emblema) pe suprafata materialului, prin simpla sau dubla presare. Spre deosebire de timbrul sec si emboss care imprima materialul in altorelief sau adancime, procedeul de folio utilizeaza o foita metalizata pentru reproducerea conturului sau pozitivului unui logo sau unei embleme. Folia speciala pentru acest procedeu poate avea diverse culori: auriu, argintiu, rosu, verde etc
Calitatea imprimarii folio depinde foarte mult de calitatea materialului pe care se aplica. Cu cat pielea sau imitatia este mai neteda, cu atat imprimarea este mai buna din punct de vedere calitativ
GRAVARE
Gravarea este metoda computerizata de personalizare, aplicata in special obiectelor Premium de metal, sticla, marmura, piele, lemn sau plastic dur, prin care elementele grafice se imprima prin intermediul unei freze de diamant, direct din programul de calculator.
CUTTER - PLOTTER
Procedura prin care se decupeaza autocolant din PVC, pentru casete luminoase, autocolant cutterat, standuri plexiglas, standuri personalizate,router plexiglas, stiplex, forex, pvc, inscriptionari auto, inscriptionari vitrine, inscriptionari textile, bannere, steaguri, litere volumetrice, panouri publicitare, etc.
SABLARE
Sablarea este o forma speciala de gravura pe sticla sau ceramica, prin intermediul careia pot fi realizate diverse forme sau imagini in adancime, in hasura, in relief.
DECALCOMANIE
Decalcomania este procedeul de transfer al imaginii pe suprafatele din ceramica, sticla, portelan, prin ardere la temperaturi inalte.
BRODERIE
Broderia este o metoda clasica de personalizare in 1-6 culori a produselor din material textil; astazi, complet computerizata, broderia se bazeaza pe un program creat "ad hoc" - in functie de marimea si complexitatea logo-ului ce calculeaza impunsaturile necesare reprezentarii, pe cm2.
SUBLIMARE
Sublimarea este fenomenul de trecere, prin incalzire, a unei substante din stare solidã, direct in stare de vapori (gazoasa), fara a mai trece prin starea lichida. Sublimarea permite pigmentului de culoare sa treaca de pe coala pe care este imprimat pe suportul final (tricou, cana, puzzle, etc). Sublimarea se face in conditii optime pe textile sintetice sau care au in componenta material sintetic sau pe alte suporturi gen ceramica, lemn, metal care au fost tratate in prealabil pentru sublimare.
IMPRIMARE DIGITALA A TEXTILELOR
Tehnologia digitala imprima pana la 16 milioane de nuante de culori; culorile sunt asezate extrem de precis, fara suprapuneri sau nealinieri. Imprimam numai pe tesaturi naturale: bumbac, tricoturi si voaluri de bumbac, vascoza, matase si voaluri de matase, in, lana, amestecuri de fibre naturale.